Descriere
Brichete din Rumegus, Date tehnice:
Conform normei DIN EN ISO 17225-3:
-putere calorica mare de cel putin 18.410 Kj/kg;
-procent umiditate foarte scazut 2,53%;
-CO2 neutru din punct de vedere al poluarii;
-densitate volumetrica 1,2 g/cm3;
-continut Azot 0,4 % -continut Clor 0,018 %;
-continut Sulf 0,037 %.
Brichetele Pini-Kay reprezinta un tip de brichete de forma paralelipipeda cu 4, 6 sau opt laturi cu o gaura radiala, realizata mecanic. Brichetele sunt obtinute prin presarea la temperatura (pina la 400 C) si presiune inalta (1000-1100 bari) a rumegusului in prealabil uscat. Brichetele Pini&Kay obtinute prin tratament termic au o culoare maro distinctiv al crustei exterioare. Crusta ofera brichetelor de acest tip: rezistenta la deteriorare mecanica, rezistenta ridicata la umiditate.
Brichetele Pini&Kay au capacitatea de ardere/mocnire indelungata, cu eliberarea uniforma a caldurii si temperatura inalta. Acest efect se obtine gratie formei si gaurii longitudinale. Totodata gaura longitudinala permite ventilarea proprie a brichetului, fapt ce permite utilizarea lui in cazane cu sisteme de ventilare cu capacitate redusa.
Nu improasca scantei si elibereaza de 3-4 ori mai putina cenusa. Cenusa constituie mai putin de 1% si poate fi utilizata ca ingrasamant valoros care este ecologic. Valoarea calorica a brichetelor Pini Kay depasesc cu mult valoarea calorica a lemnului datorita arderii uniforme pe toata suprafata inclusiv din interior.
Avantajele folosirii brichetelor:
- Este un produs uscat cu o umiditate scazuta.
- Se aprinde usor si are durabilitate in ardere.
- Spatiul de stocare este mic, ferit de umezeala.
- Nu emana miros, scantei.
- In urma arderii rezulta putina cenusa aproximativ 10% aceasta putand fi folosita ca si fertilizator pentru sol.
Recenzii
Nu există încă recenzii.